Lens Position: 3310

W3Schools

Dy vite të gjata shume te debatuar nga Intel ne lidhje me memorjet Optane te SSD-ve, kompania ka vendosur më në fund për të përqafuar procesorë që mund të vlerësojë përfitimet e teknologjisë më së shumti. Një përditësim i fundit i drejtuesit të memorjeve Optane shtoi mbështetjen për CPU-të e gjeneratave teta Celeron dhe Pentium të buxhetit të Intel.

Optane Memory i jep hard disqeve mekanike nje goditje mjaft te forte duke i zevendesuar ato me SSD-te me shpejtësi dhe inteligjence per kujtesat e fshehura për të shpejtuar hyrjen e te dhenave. Ju instaloni një hard disk SSD Optane në një vend të caktuar në motherboard-in tuaj dhe Windows e sheh atë dhe hard drive te zakonshem mekanik. Delegatët e programeve të Intelit të cilat duhet të kalojnë të dhënat. Kur hapni një program të përdorur zakonisht që ruhet në Memorien Optane, shpejtësia rritet në mënyrë drastike. Ai bën një botë të ndryshimit në aspektin e performancës së papërpunuar.

Pra qellimi i ketyre memorjeve eshte qe ato te ofrojne nje performance realtivisht te larte dhe te perdorshme ne te gjitha arkitekturat intel duke zmadhuar tregun e shitjeve , kjo eshte nje hap mjaft i rendesishem per te gjithe ne qe nuk kane nje buxhet te larte per te pasur procesore me te shtrejte.

Share

W3Schools

Përgjigju

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu