Hapësira, 4 rregulla të arta

Αριθμός αναφοράς
RF599052
Τίτλος
Hapësira, 4 rregulla të arta
Περιγραφή
Drita na jep një avantazh të madh në krijimin e hapësirës së lirë
1. NDRIÇIMI
 Maksimizimi i përdorimit të dritës natyrale është një ndër përgjigjet bazë, të zgjidhjes së problemeve të hapësirës në apartament. “Drita na jep një avantazh të madh në krijimin e hapësirës së lirë”. 
Studimet tregojnë se kur njerëzit jetojnë në mjedise të ndriçuara mirë janë më të shëndetshëm, më të lumtur dhe më produktivë. Një ndriçim natyral, i orientuar mirë në banesë, ndihmon në perceptimin e një hapësire më të madhe, më intime dhe më estetike nga pikëpamja arkitektonike . Vjen në këtë rast jo vetëm si një element jo-material funksional, por dhe si një element shumë i rëndësishëm kompozimi. 
Me ndihmën e specialistëve, dritën e tepërt mund ta kontrollojmë, ta filtrojmë apo manipulojmë, mund ta orientojmë aty ku duhet duke mundësuar dhe një lojë me hapësirën gjithmonë në lëvizje. Vizioni është po aq i rëndësishëm dhe në orët e vona të mbrëmjes, ku në këtë rast vend zë ndriçimi artificial.
 
2. TRANSPARENCA
 Në arkitekturën klasike apo dhe rryma të tjera postmoderne, nevoja për transparencë reflektohej, në krijimin e një ritmi të përsëritur të dritareve shumë të larta. Vizualisht rritet lartësia e ambientit, mundësia që drita natyrale të përcillet në një masë të madhe në interier, dhe rrjedhimisht hapësira perceptohet më e madhe. Nëse arrin çasti të përballemi me linja avangard (moderne) në arkitekturën e brendshme, transparencën mund ta pranojmë në një masë të madhe. 
Në këtë rast, mënyra e të jetuarit, vjen si një art konceptual. Forma dhe ndarja, e funksioneve dhe hapësirës në banesë, jo domosdoshmërish duhet të materializohet me parete murale, tullë, beton, apo karton-gips. Mund të arrijmë në ndarje me “mure perde”, apo ndarje nëpërmjet mobilimit, paneleve të xhamit transparent, apo komform funksioneve hapësirat të punojnë të hapura në interaktivitet të plotë. Syri nuk njeh limit, dhe vështrimi shkon larg.
3.REFLEKTIMI
Sipërfaqet reflektuese vijnë në interier si lojë, apo si një gjuhë që duhet ta njohësh mirë ta përdorësh. Sa më prezent është reflektimi, aq më thellësi krijojmë vizualisht me hapësirën. Hapësira dhe në këtë rast rritet. 
Ka hapësirë artificialisht dhe aty ku s’ka. Duke shfrytëzuar kreativitetin dhe shpirtin artistik, shndërrojmë parete murale apo tavanore në një masivitet pasqyrues, duke i veshur ne sfond me pasqyra të dekoruara apo verbuara. Do të krijojmë në këtë rast një hapësirë që përcjell një eksperiencë gjithmonë të ndryshme dhe në lëvizje. Disa mund të ngatërrohen në një masë kaq të madhe, në këtë rast mund të aplikojmë sipërfaqe pasqyruese vetëm në pika fokus në interier. 
Pasqyrimi mund të aplikohet dhe në dysheme. Një sipërfaqe parketi me shkëlqim dhe reflektuese krijon një kontrast dramatik dhe gati skenik. Gjithashtu nuk duhet harruar tendenca sot në linjat moderne, ku reflektimi zë vend në të gjitha teksturat e mobiljeve. Lyerjet me llak dhe reflektim të jashtëzakonshëm janë kthyer tashmë në element jomaterial kompozimi.
4.NGJYRAT
Ngjyrat e hapura krijojnë hapësirë. Ngjyrat e errëta ka shumë mundësi të prodhojnë një atmosferë dramatike. Leximi i hapësirës si volumetri, perceptimi i hapësirës së brendshme edhe në vertikalitet. Jemi mësuar shpesh në mungesë të arkitektëve pranë, ta konceptojmë hapësirën që disponojmë vetëm në plan horizontal, pa konsideruar atë vertikal. Shpesh na ndodh duke mos njohur raportet e lartësisë së vetë apartamentit, me lartësinë e objekteve që do të na duhet ta okupojnë, të krijojmë një efekt visual apo funksional dëshpërues. Ka raste që disponojmë një apartament me lartësi të ulët. Fizikisht duhet të ndërfutim aty ku duhet elemente, objekte apo struktura elegante që punojnë lehtësisht në lartësi. Kjo na ndihmon që vizualisht të konceptojmë një hapësirë më të madhe dhe më të lartë.
 • 2182 Εμφάνιση
Το Όνομα του Φίλου σου *
Το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείου του Φίλου σου *
Το Όνομά σου
Το Ηλεκτρονικό σου Ταχυδρομείο
Μήνυμα
Είστε ένας άνθρωπος? *
Κλικάρετε στην εικόνα για να ανανεωθεί το Σχήμα. Παρακαλώ εισάγετε τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στην εικόνα
Δεν υπάρχουν σχόλια που προστέθηκαν
Προσθήκη Σχολίου
συγγραφέας *
Tίτλος *
Eκτίμηση
Μήνυμα *
Είστε ένας άνθρωπος? *
Κλικάρετε στην εικόνα για να ανανεωθεί το Σχήμα. Παρακαλώ εισάγετε τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στην εικόνα
We were unable to find the requested address () via Google street view due to Google street view doesn’t have data for this address.
Enter your report
Φόρτωση...
Are you sure you want to cancel your report?

Ανακοίνωση προς συγκρίνετε

  Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις για να συγκρίνετε
  Είσοδος
  Όνομα χρήστη
  Κωδικός πρόσβασης
  Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Υπενθύμιση